A behatolásjelző rendszerek feladata az objektum teljes vagy részleges élesítés utáni védelme, az esetleges illegális behatolások észlelése, támadásjelzések, segélyhívások valamint riasztások jelzése.

        A rendszer egy központi egységből, egy vagy több kezelő egységből és a központhoz kapcsolódó érzékelőkből (mozgásérzékelők, nyitásérzékelők, üvegtörés érzékelők) valamint bel- és kültéri hang- és fényjelzőből áll.

        A riasztóközpont tartalmazza a zónabemeneteket, vezérlőkimeneteket, telefonkommunikátort és egy akkumulátoros tápegységet; ezeket megfelelő kialakítású, támadásvédett (szabotázsvédett) fémdobozban helyezik el. Az elhelyezett mozgásérzékelők biztosítják a belső tér védelmét, a nyílászárókban elhelyezett nyitásérzékelők pedig az épület külső védelmét látják el. Az összegyűjtött információkat a központ regisztrálja, illetve feldolgozza. A riasztóközpontok méretüktől függően a kisebb lakásoktól a nagyobb irodaházakig, telephelyekig képesek ellátni a behatolók elleni megfelelő védelmet.

        Mozgásérzékelőink a legfejlettebb műszaki megoldásoknak és technológiáknak köszönhetően kiváló mozgásérzékelést biztosítanak, emellett bizonyos típusok képesek kiszűrni a kisállatok mozgását, megakadályozva ezzel a téves riasztásokat.

        A behatolásjelző rendszerek a legmodernebb technikával készülnek, hogy korszerű, biztonságos védelmet nyújtsanak felhasználóinak. A rendszert gyakran kiegészítik videó megfigyelő rendszerek, melyek kombinált alkalmazása nyújtja a legoptimálisabb védelmet az esetleges behatolók ellen. A megfelelő riasztórendszer és elemeinek kiválasztása gondos tervezői munkát igényel, amihez szükséges a tulajdonossal történő egyeztetés.